Fremtidens kundeservice: Selv-service åpner nye dører

Sofia Alexus

Sofia Alexus

I en tid der raskhet og effektivitet er i fokus, blir selvbetjening, eller "Self-service" som det ofte kalles, stadig viktigere for bedrifter som ønsker å tilby kvalitativ kundeservice. Med hjelp av nye innovative løsninger kan kunnskap flyttes nærmere kundene og gi dem mer kontroll - samtidig som kvaliteten på tjenesten opprettholdes på et høyt nivå.

Hva er Self-service?

Self-service innen kundeservice betyr at bedrifter tilbyr sine kunder muligheten til selv å søke svar på sine spørsmål, eller løse sine problemer, ved hjelp av smarte verktøy. Dette inkluderer blant annet selvbetjeningsportaler, FAQ-sider, hjelpesentre, forum felleskap og chatbots. Disse verktøyene muliggjør ikke bare en mer skalerbar tjeneste, men bidrar også til en følelse av uavhengighet og effektivitet blant kundene. Dessuten tilbyr self-service en mulighet for bedrifter til å skape merverdi ved å formidle relevant innhold, noe som igjen styrker både merkevaren og kundetilfredsheten. 

Med dagens tilgjengelige selvbetjeningsverktøy effektiviserer vi ikke bare håndteringen av kundehenvendelser hos kundeservice, men vi møter også de økte krav og forventninger som kundene har til tilgjengelighet og service i dag. Dette er en avgjørende faktor for kundetilfredsheten.

Den digitale generasjonens forventninger

For den tilkoblede generasjonen er selvbetjening ikke bare et alternativ, det er en forventning. De ønsker raskt og enkelt å kunne løse sine problemer uten å måtte kontakte kundeservice. Studier viser at et stort flertall av forbrukerne foretrekker å bruke selvbetjeningsverktøy, og bedrifter som ikke møter disse forventningene risikerer å falle bak. I en ny studie fra Gartner rapporteres det at hele 40% av generasjon Z (1997 - 2012) velger å la være å løse sine saker hvis de ikke finner informasjonen online.
Att hitta en optimal servicemix mellan assisterad service och Self-service kommer att vara en nyckel till framgång för bolag som vill ligga i framkant med sitt serviceerbjudande.

Når AI møter Self-service: En ny æra for kundeservice

Self-service tilbyr en unik sjanse til å møte kundenes behov på deres premisser. Det handler ikke bare om å gjøre informasjon tilgjengelig, men om å tilby en serviceopplevelse som er både personlig og effektiv. Ved å investere i og utvikle selvbetjening, kan bedrifter sikre at de ikke bare holder tritt med den digitale utviklingen, men også leder den.
.
AI-integrasjon i selvbetjeningsplattformer muliggjør rask og personlig kundeinteraksjon. Ifølge Ultimate Trends (2023) vokser tilliten til AI-kompatible verktøy stadig. Gartner bekrefter trenden: AI tar selvbetjening til nye høyder ved å effektivt håndtere komplekse kundehenvendelser. Denne teknologien sparer ikke bare tid – den tilbyr en skreddersydd opplevelse som gjenspeiler kundens unike behov og forbedrer dermed hele kundereisen.Selvbetjening avgjørende for kundetilfredshet i digitale tider

Selvbetjening er mer enn bare en funksjon; det er en strategi for å bygge sterkere og mer meningsfylte kunderelasjoner. I den hurtigbevegende digitale verdenen er evnen til å tilby øyeblikkelig, effektiv og engasjerende service ikke bare ønskelig, men avgjørende.

Ved å omfavne selvbetjening kan bedrifter ikke bare møte, men overgå kundenes forventninger, noe som fører til økt kundetilfredshet og lojalitet.

Vi har også holdt et webinar om samme tema som ble meget godt mottatt, du kan se det her.

Ønsker du å vite mer om hvordan Kundo kan hjelpe deg å lykkes med Self-service? Ta kontakt eller booke en kostnadsfri demo.

 

Referenser
2023 Gartner State of the Customer Survey
Ultimate trends 2023 survey

Publisert: 2024-03-15