2 MIN LESING

Derfor bør dere ha en intern kunnskapsbank i kundservice

2021-03-11 Björn Lilja
 
 

De fleste organisasjoner tilbyr idag en form for FAQ eller kunnskapsbank som er tilgjengelig for kundene sine, slik at de raskt kan få svar på det de lurer på. Men også kundeservicemedarbeidere trenger hjelp og støtte i det daglige arbeidet sitt! Derfor er det blitt mer og mer vanlig for kundeserviceavdelinger å ta i bruk en intern kunnskapsdatabase som bare er tilgjengelig for kundeservice.

En intern kunnskapsdatabase som er tilgjengelig for kundeserviceteamet har flere fordeler:

  • Den samler intern kunnskap, retningslinjer og rutiner på ett og samme sted.
  • Medarbeiderne får hjelp og støtte de kan benytte seg av løpende i kundedialogen, selv om andre kolleger ikke er til stede. Dette gjør det mye enklere for medarbeiderne, spesielt for de som er nye i jobben.
  • Bidrar til at onboradingen av nye kolleger går raskere og blir lettere. Dette gjelder  spesielt for vikarer, deltidspersonell, ferievikarer og lignende.

kunskapsbankenEt eksempel på en ekstern kunnskapsbank fra Kundo hos Max Hamburger.


For at den interne kunnskapsbanken skal fungere godt er det viktig at:


  • Den er lett å oppdatere! Det innebærer at den bør være tilgjengelig direkte i kundeservicesystemet dere benytter dere av, enten for at medarbeiderne eller lederne skal kunne redigere den ved behov.
  • Den er enkel å søke i, for å raskt finne frem til rett informasjon.
  • Tilgjengelig når det trengs, direkte i kundedialogen.

Kundo Knowledge er en enkel, men kraftfull kunnskapsbank som kan brukes til å støtte dere internt i kundeservicen deres. I Kundo Knowledge publiserer dere lekende lett guider, artikler, spørsmål og svar, bilder, filmer og annen informasjon. Dere slipper kompleksiteten til et CMS-verktøy eller alt som må gjøres for å publisere informasjon på f. Eks. intranettet. Dere kan utnevne spesifikke medarbeidere til å være ansvarlige for innholdet i kunnskapsbanken, og disse kan sørge for at innholdet er oppdatert og av god kvalitet.

knowledge-widget-01-1024x603-1Et eksempel på kunnskapsbanken i widget-format til høyre. Samme widgeten kan legges inn direkte i kundeserviceverktøyet for at den skal være tilgjengelig når det trengs.

Takket være den smarte widgeten kan Kundo Knowledge også legges inn direkte i systemet der dere svarer på kundehenvendelser i Kundos digitale kundeserviceverktøy. Uansett om du svarer på e-post, en chat eller et spørsmål på Facebook vil kunnskapsbanken være bare et tastetrykk unna.

Les mer om vår enkle og smarte kunnskapsbank som kan brukes både internt og eksternt i deres kundeservice.

 
 
 
2021-03-11 Björn Lilja
 
 
 

Abonner på vårt nyhetsbrev for tips, inspirasjon og nyheter om kundeservice!