GDPR - Kundo lagrer data utlukkende i EU

Björn Lilja

Björn Lilja

Kundo lagrer utelukkende data og personopplysninger i EU, og vi følger utviklingen i EUs personvernlovgivning nøye. Her kan du lese mer om den nyeste utviklingen på området.

Bruken av moderne skytjenester hos bedrifter og myndigheter har bokstavlig talt eksplodert de siste årene. Den enkle innkjøpsprosessen, rask oppstart, løpende oppdateringer og et tydelig kostnadsbilde er bare noen av årsakene til den tydelige trenden.

Samtidig skjer det mye på det juridiske feltet når store aktører som EU og USA diskuterer hvordan informasjonen i moderne tjenester bør beskyttes.

GDPR, som trådte i kraft våren 2018, innebar en tydelig innstramming av hvordan skybaserte tjenester må dokumentere hvordan man arbeider med behandling og beskyttelse av personopplysninger. Hos Kundo er vi positive til utviklingen, og vi tilpasser oss løpende til de endringene som kommer. At det skjer mye på dette området er det ingen tvil om, og vi merker det ikke minst på alle spørsmålene vi får fra kundene våre.

Privacy Shield er ikke lenger gyldig

Siden juli 2020 har Privacy Shield-rammeverket, som kunne brukes som juridisk grunnlag for overføring av personopplysninger til USA, ugyldiggjort. Hos Kundo valgte vi derfor å slutte helt med lagring av personopplysninger i USA, og det arbeidet hadde vi allerede påbegynt før beslutningen kom. Nå lagrer Kundo data og personopplysninger utelukkende i EU.

Mange etterspør datalagring i EU

Hos Kundo har vi valgt å lagre personopplysninger utelukkende i EU. Det er det mange av kundene våre som etterspør, og som en lokal nordisk aktør er kundenes sikkerhet på dette området naturligvis ekstra viktig for oss.

Mange internasjonale aktører innen vårt produktområde kan ennå ikke tilby datalagring kun i EU, og vi merker tydelig en økning i forespørsler på grunn av dette.

Er du usikker på hvor din leverandør av system for kundeservice lagrer dataene dine? Den informasjonen bør du kunne finne på nettstedet deres. Du kan også be leverandøren din om en liste over lagringssteder, samt hvilke underleverandører de bruker og til hvilket formål.

Vi fortsetter å følge utviklingen nøye

I likhet med mange andre nordiske aktører, følger vi i Kundo utviklingen nøye, og vi tilpasser oss raskt hvis det kreves endringer for å beskytte kundenes opplysninger.

Kontakt oss gjerne hvis du har spørsmål!