2 MIN LESING

Kundeservice får større fokus, men det fins mer å gjøre

2019-11-18 Gustav Tranback
 
 

Trenden er tydelig. Kundeservice blir en alt viktigere del av skandinaviske organisasjoner. Det er en utvikling som vi tydelig kan se i vår seneste undersøkelse ”Kundeservicerapporten”. Men samtidig som nesten alle er enige om at kundeservice har en sterke stilling nå enn før, sier en majoritet at det fortsatt er mye som gjenstår.

Siden vi begynte å undersøke hva som skjer i kundeservicebransjen i Norden år 2016, er det en trend som har blitt tydeligere enn andre. Flere av de spurte synes nå at kundeservice er en viktigere del av deres organisasjon. Vi på Kundo, som synes at kundeservice skal være hjertet i alle organisasjoner, synes selvfølgelig at dette er kjempegøy!

Neste like mange som opplever at kundeservice har blitt viktigere i deres organisasjon, synes samtidig at kundeservice bør prioriteres høyere enn i dag. 95% av de spurte sier at kundeservice har blitt viktigere, og hele 92% synes det bør stå enda lengre opp på agendaen. Det er med andre ord fortsatt et stykke å gå før kundeservice har fått den posisjonen den fortjener, og den sentrale stilling som hele organisasjonen kunne hatt glede av. Men vi har kommet et godt stykke på veien!

Flere er interesserte i innsiktene fra kundeservice

Den seneste utgaven av rapporten peker også på større interesse for kundeservice fra andre deler av bedriften. Så mange som 85% opplever at flere deler av deres organisasjon har begynt å interessere seg for de innsikter som kundeservice får gjennom kundekontakt.

Et sitat fra undersøkelsen ringer inn dette fenomenet veldig bra:

”Kundenes meninger blir mer og mer etterspurte, for eksempel ved produktutvikling og kampanjeutsendelser, og det er vi på kundeservice som sitter på denne informasjonen!”

På Kundo løfter vi gjerne fram det faktum at kundeservice sitter på utrolig mye verdifull informasjon. Siden kundeservice daglig snakker med kundene, har de også full kontroll på hva kundene etterspør, og hva de synes mangler. Det føles derfor ekstra gøy at flere også utenfor kundeservice får øynene opp for dette.

Tydelige mål og strategier er viktig for alle

Et tydelig tegn på at kundeservice begynner å få en høyere stilling innenfor organisasjonen, er når avdelingen får mål og strategier. Når bedriften forstår fordelene med bra kundeservice, må det også settes opp tydelige mål for å få ut maksimalt av satsingen. I vår seneste undersøkelse svarte 72% at de hadde en uttalt strategi, mål eller visjon for kundeservicearbeidet. Det er altså et tall som klart viser forholdet mellom tydelige mål og avdelingens stilling innen organisasjonen.

Å sette opp mål og strategi for kundeservicen til bedriften, er på mange måter det første skrittet på vei mot å gjøre kundeservice sentralt for hele organisasjonen. Det fyller dessuten flere funksjoner. Dels innser hele bedriften at kundeservice er viktig. Og dels, kanskje enda viktigere, motiverer det alle som jobber med kundeservice til å hele tiden bli bedre.

Last ned hele rapporten:

New call-to-action

 
 
 
2019-11-18 Gustav Tranback
 
 
 

Abonner på vårt nyhetsbrev for tips, inspirasjon og nyheter om kundeservice!