Bedre SEO og mer organisk trafikk med Kundo Forum

Adam Svensson

Adam Svensson

Er du en av oss som mange ganger har kommet i kontakt med begrepet SEO, men kanskje ikke helt har forstått hva det betyr? Eller kjenner du kanskje godt til begrepet, men lurer på hvordan Kundo Forum påvirker SEO? I så fall er dette et innlegg for deg!

Vi tar det fra begynnelsen av – Hva er SEO?

SEO en er engelsk forkortelse for Search Engine Optimization, og oversettes til søkemotoroptimalisering på norsk. Å jobbe med SEO betyr å jobbe med å få en webbside til å komme høyt opp i søkeresultatene som mulig, på ett eller flere utvalgte søkeord. Dette gjøres fordi det betyr at flere brukere kommer klikke på de søkeresultat som leder dem til nettopp ditt nettsted. Om det gjøres på rett måte, skapes mer relevant trafikk til siden, noe som i sin tur leder til større muligheter til å tjene penger.

I Norge handler søkemotoroptimalisering nesten bare om å jobbe med Google, verdens største søketjeneste. Mange millioner søk blir gjort hver dag på Google, og det tallet bare øker.

Hvorfor er SEO viktig for bedrifter og organisasjoner?

Vi lever i en tid der det har blitt en vane å kunne få svar på nesten alt, både direkte og indirekte. Søketrender viser at vi blir alt mer besatte av informasjon, ikke minst når vi skal bestemme oss for å kjøpe noe eller ikke. Nesten alle googler før vi kjøper noe, og man velger ofte å gjøre kjøpet på det sted der man får best svar på sine spørsmål. Å komme høyt opp i søkeresultat blir derfor stadig viktigere for å få mer trafikk til websiden, og dermed flere muligheter til å nå ut med det man har å tilby.

Hvordan kan Kundo Forum forbedre SEO hos deg?

Hvilke svar som presenteres og i hvilken rekkefølge, bedømmes av algoritmene hos Google. Deres mål er at algoritmene skal fungere som et menneske når det bedømmer hva er relevant, verdt å lenke til, samt verdt å dele. For at et websted skal rangere høyt, kreves at det svarer på de spørsmål som de besøkende har, samt at svarene presenteres på en enkel og strukturert måte.

Nedenfor fins fem eksempel på hvordan et Forum fra Kundo hjelper både Google samt dine besøkende med å raskt og enkelt finne svar på de spørsmål som blir stilt.

En enkel og overskuelig struktur

Foruten relevant innhold, liker både Google og de besøkende en enkel, tydelig og overskuelig struktur. I Kundo Forum deles innholdet inn under tydelige kategorier som gjør det enkelt å navigere. En ”vanlig” FAQ presenterer ofte flere ulike spørsmål og svar på en og samme side. Dette gjør det vanskeligere for både besøkende og Google å lett finne rett svar. Oppdelingen i Kundo Forum gjør at hver side gis et tydelig innhold, og da kan betraktes som en egen landingsside.

Hvert spørsmål får en unik URL

Hvert spørsmål i Kundo får en unik URL. Det betyr at den siden enkelt kan optimaliseres for et unikt søkeord. Alle sider får en unik tittel, overskrift og brødtekst som så blir bearbeidet av Google. Dette er en veldig viktig del av SEO, og den øker sjansene for å bli synlige i de søk som målgruppen gjør. Dere får mer trafikk fra Google, og hjelper dessuten de besøkende med å få svar på sine spørsmål.

Oppdatert og brukergenerert innhold

Google prioriteter oppdatert og relevant innhold, og det er nettopp det som Kundo Forum tilbyr. I forumet presenteres spørsmål fra de besøkende selv. Fins ikke spørsmålet fra før, skapes det når det stilles første gangen. Forumet holdes dermed oppdatert med spørsmål og svar som er aktuelle for de som besøker webstedet. Det gjør at også Google oppfatter webstedet som relevant.

Rett svar og rett spørsmål

Hvilke svar er det de besøkende leter etter, og hvordan formulerer de sine spørsmål? I Kundo Forum er det de besøkende som stiller spørsmålene. Det betyr at de spørsmål som presenteres er formuleringer som besøkende og potensielle kunder faktisk bruker når de søker informasjon. Det betyr også at dere kan fokusere på å publisere akkurat de svar og den informasjonen som blir etterspurt.

Enkelt med lenker

Dere kan enkelt lenke videre fra svar på forumet til relevant innhold på webstedet. Foruten at Google premierer websider med relevante lenker, er det en enkel måte å ta vare på all ny trafikk som et forum kan generere.

Oppfølging

For å sikkerstille at innholdet er relevant, samt optimalisert for målgruppen, anbefaler vi at forumet følges opp med Google Analytics og Google Search Console. I Analytics kan dere følge opp hvilke sider som driver organisk trafikk. I Search Console ser dere hvilke søkeord og termer som genererer den organiske trafikken. Slik kan dere se hvilke sider og spørsmål på forumet dere bør legge mest fokus på.

Vil du vite mer om hvordan man kan optimalisere innhold for en bedre SEO, eller få mer informasjon om flere av fordelene med Kundo Forum? Send en mail til hello@kundo.no eller kontakt oss på Kundo.no.

Tre vanlige myter om SEO som ikke stemmer:)

At du gjennom kjøp av Adwords kommer høyere opp i det organiske søkeresultatet.

At du kommer høyere opp i søkeresultatene jo mer trafikk du har på din side.

At du kommer høyere opp i søkeresultatene om du har søkeord i halvfet eller kursiv snitt.

 

Kundo leverer et moderne helhetssystem for digital kundeservice. Vårt skybaserte system gir en bedre og mer effektiv kundedialog. Les mer og kontakt oss for en gratis demo  Kundo.no