Håndter kundeservice på Facebook

Med Kundo håndterer du enkelt deres kundeservice på Facebook. Du ser alt som skrives til dere på messeinger og på facebook siden direkte i Kundo. 

  • Håndtere innkommende henvendelser fra Messenger og Facebook
  • Ingen behov personlig Facebook-konto
  • Se alt som skrives til dere på et og samme sted
Book en demo

Enklere kundservice på Facebook

Vanskelig å holde kontroll på alle henvendelser på Facebook og Messenger? Ikke med Kundo, her samles alt på et og samme sted. Ikke nok med det, alt skjer nåtid.

 
 

En inloggning, flere kontaktveier

Flytt håndteringen av kundeservice henvendelsene fra Facebook til et verktøy der kundeserviceteamet sitter. I Kundo samler dere mail, chat, forum, FAQs og sosiale medier.

Ingen behov for personlig konto

Med Kundo behøver du ikke å koble opp privatkonto på Facebook for å svare i bedriftens navn. Du bestemmer selv hvilke medarbeidere som kan svare direkte i verktøyet gjennom Kundo. 

 
Smarte funksjoner for bedre samarbeid

Se hvem som jobber med hva, gjør endringer, tildel en kollega, eller marker for oppfølging. 

Se og besvar Facebook-henvendelser

Se og svar på henvendelser angående dere eller deres produkt/tjeneste på Facebook.

Messenger, kommentarer og innlegg

Med Kundo kan du enkelt løse og håndtere alt som skrives direkte til Facebook-siden, i Facebook Messenger, og på deres delte innlegg og bilder.

Book en demo
Les mer om ticketing

Mer enn en plattform

Vi vet at det krever mer enn et godt system for å levere kundeservice i verdensklasse. Vi ønsker derfor å hjelpe dere å lykkes i alle deler av kundeservicen. Les mer om hele tilbudet vårt her!

 

Personlig service

For at dere skal få mest mulig ut av Kundos system, får dere tildelt en egen Success Manager som hjelpe dere å lykkes! I tillegg til å hjelpe til med oppstart og opplæring av hele teamet ditt, er deres Success Manager alltid tilgjengelig for å svare på spørsmål.

Les mer om servicen vår
Kurs

Som et supplement til systemet vårt, organiserer vi sammen med partnerne våre kurs om hvordan dere best møter kunden i de digitale kanalene. Vi har for eksempel kurs for kundeservice i chat og sosiale medier.

Les mer om kursene våre
Ekspertise

Hva er de nyeste funnene og trendene i bransjen? Hvordan jobber andre? Hos Kundo jobber vi hele tiden hardt for å hjelpe dere med å ta del i alle de spennende tingene som skjer i kundeservicebransjen. Vi gir dere råd, kunnskap og inspirasjon.

Les mer om ekspertisen vår