Håndter innkommende telefonsamtaler direkte i Kundo

Telefon er fortsatt den mest populære kanalen for kundeservice, noe som kommer tydelig frem i Kundeservicerapporten vår. Derfor har vi utviklet Kundo Calls, som gjør det mulig å håndtere telefonsamtaler direkte i Kundo.

  • Enkelt og raskt å komme igang med å logge og tagge samtaler i Kundo
  • Smarte funksjoner for samarbeid, oppfølging og saksbehandling
  • Få tydelig statistikk over alle deres innkommende telefonsamtaler
Book en demo

Håndter den populære kundeservicekanalen

Telefon fortsetter å være den mest populære kundeservicekanalen, år etter år. Med Kundo Calls kan du håndtere telefonsamtaler direkte i Kundos verktøy.

 
 

Smarte funksjoner for samarbeid og oppfølging

Med Kundo Calls kan du dra nytte av alle de smarte funktionene for samarbeid og oppfølging som allerede finnes i Kundo. Sørg for at ingen henvendelser faller mellom to stoler, og at alt som krever oppfølging tas hånd om av deg eller dine kolleger. 

Alle kundeservicekanaler på ett og samme sted

Nå blir Kundo et enda mer komplett verktøy! Med Kundo Calls håndterer du deres innkommende telefonsamtaler på samme måte og på samme sted som alle dine andre kundeservicekanaler.

 
 

Avansert statistikk gir dere økt kunnskap om kundene deres

Med statistikken i Kundo får dere et overordnet bilde av alle innkommende telefonsamtaler.  Få et klart bilde av hva kundene lurer på og sammenlign deres ulike kundeservicekanaler med hverandre. 

hennig_olsen-3 safedrive (1) exceline (1) bilkollektivet (1) anker_studentbolig (1) heimstaden-1
Book en demo
Les mer om ticketing

Mer enn en plattform

Vi vet at det krever mer enn et godt system for å levere kundeservice i verdensklasse. Vi ønsker derfor å hjelpe dere å lykkes i alle deler av kundeservicen. Les mer om hele tilbudet vårt her!

 

Personlig service

For at dere skal få mest mulig ut av Kundos system, får dere tildelt en egen Success Manager som hjelpe dere å lykkes! I tillegg til å hjelpe til med oppstart og opplæring av hele teamet ditt, er deres Success Manager alltid tilgjengelig for å svare på spørsmål.

Les mer om servicen vår
Kurs

Som et supplement til systemet vårt, organiserer vi sammen med partnerne våre kurs om hvordan dere best møter kunden i de digitale kanalene. Vi har for eksempel kurs for kundeservice i chat og sosiale medier.

Les mer om kursene våre
Ekspertise

Hva er de nyeste funnene og trendene i bransjen? Hvordan jobber andre? Hos Kundo jobber vi hele tiden hardt for å hjelpe dere med å ta del i alle de spennende tingene som skjer i kundeservicebransjen. Vi gir dere råd, kunnskap og inspirasjon.

Les mer om ekspertisen vår